Sala Bankietowa Patio

Przykładowe Menu

Wesele – dania główne

  1. Rosół z makaronem
    Schab faszerowany pieczarkami
    Filet drobiowy faszerowany szpinakiem
    Faszerowane udko z kurczaka
    Ziemniaki
    Surówka z kapusty białej
    Surówka z z marchewki
    Surówka z selera
    Deser lodowy
  2. Pieczeń wieprzowa z kluskami śląskimi
    Surówka z czerwonej kapusty
  3. Zupa gulaszowa
  4. Szaszłyk wieprzowy
    Ziemniaki opiekane
    Surówka z kapusty pekińskiej
  5. Barszcz czerwony z krokietem

Przystawki

Sałatka z kurczaka grillowanego
Sałatka grecka
Śledź w oleju
Śledź z sałatką i serem feta
Zimne nóżki
Schab w galarecie
Wędlina i pasztet z dziczyzny
Karczek w ziołach
Galantyna z kurczaka
Polędwica
Szynka wiejska
Ciasto
Owoce
Soki, napoje, woda
Kawa i herbata

Komunia – dania główne

  1. Rosół z makaronem
    Schab po szwajcarsku
    Filet drobiowy po hawajsku
    Filet drobiowy po parysku
    Ziemniaki
    Surówka z kapusty pekińskiej
    Surówka z z marchewki
    Deser lodowy
  2. Faszerowane udko z kurczaka
    Frytki
    Zasmażana młoda kapusta
  3. Pieczeń wieprzowa
    Kluski śląskie
    Surówka wielowarzywna

Przystawki

Sałatka gyros
Sałatka brokułowa
Śledź w oleju
Śledź w śmietanie
Szynka w galarecie
Wędlina i pasztet z dziczyzny
Karczek w miodzie
Kabanosy
Polędwica sopocka
Ciasto
Owoce
Soki, napoje, woda
Kawa i herbata

Chrzciny – dania główne

  1. Krem z brokułów z grzankami
    Polędwica wołowa w sosie pieprzowym
    Pieczeń z dzika w sosie własnym
    Ziemniaki zapiekane z boczkiem
    Surówka avocado
    Szparagi na gorąco
    Szarlotka na gorąco z lodami i sosem czekoladowym
  2. Łosoś w sosie ogórkowym
    Frytki
    Surówka z pora
  3. Bulion z groszkiem mięsnym

Przystawki

Sałatka z krewetkami
Sałatka królewska
Sałatka hawajska
Śledź po żydowsku
Rolmopsy śledziowe
Schab ze śliwką w galarecie
Wędlina i boczek faszerowany
Pasztet z dziczyzny
Golonka w ziołach
Ciasto
Owoce
Soki, napoje, woda
Kawa i herbata